გამოთვალე კერძის თვითღირებულება მარტივად

კერძებისა და მომხმარებლის მომსახურების ხარისხი რესტორნისთვის აუცილებელი კომპონენტებია, კერძების ფასების გამოთვლა კი გადამწყვეტი ფაქტორია ბიზნესის წარმატებაში. როდის არის კერძები მომგებიანი? როგორ შეიძლება ბალანსის მიღწევა კონკურენტუნარიანი ფასების დასადგენად ისე, რომ არ დააზიანოთ თქვენი სტრატეგიული პოზიციონირება? კერძის თვითღირებულების სწორი გამოთვლა არის საბაზისო ინსტრუმენტი, რომელიც დაგეხმარებათ.

კერძის ფასის დიაპაზონის გამოთვლა ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი პრაქტიკაა, რომელსაც ნებისმიერი რესტორნის მენეჯერი ან მფლობელი ატარებს ამ მიზნების მისაღწევად. ხარჯების შეფასება ძალიან ღირებული ინსტრუმენტია, რომელიც საშუალებას გაძლევთ იცოდეთ, თუ რამდენი ღირს თითოეული კერძი, რომელსაც თქვენ სთავაზობთ და დაგეხმარებათ მიიღოთ გადაწყვეტილებები ისეთ მნიშვნელოვან სფეროებში, როგორიცაა მენიუს სრული ფასები და თქვენი ბიზნესის გაყიდვების და ბიუჯეტის მიზნები.

ხარჯების შეფასების ტექნიკის გამოყენების უპირატესობები: კერძის ფასების სია ფუნდამენტური ინსტრუმენტია სასტუმროს და სამზარეულოს მენეჯმენტში, რომლის საშუალებითაც ვაკონტროლებთ თითოეული კერძის რეალურ ხარჯებს თითო ადამიანზე. ეს არის ერთ-ერთი საბაზისო სტრატეგია მენიუს ინჟინერიისთვის, რომლის მეშვეობითაც ჩვენ გავაკონტროლებთ და ოპტიმიზირებთ ხარჯებს.

მოდით გადავხედოთ რესტორნისთვის ფასების სიის გამოყენების ძირითად უპირატესობებს:

  • კერძის ფასების დიაპაზონი საშუალებას გაძლევთ გამოითვალოთ სამართლიანი გაყიდვის ფასი. როდესაც ზუსტად იცით, რამდენი ღირს რეცეპტი, შეგიძლიათ უკეთესი გადაწყვეტილება მიიღოთ რეკომენდირებულ საცალო ფასზე.
  • კერძის ფასების დიაპაზონი საშუალებას გაძლევთ გაიგოთ რა მარჟა გაქვთ თითოეული კერძით, რომელსაც თქვენს რესტორანში სთავაზობთ.
  • მარაგების კონტროლი უზრუნველყოფს ინგრედიენტების უკეთეს კონტროლს და ინვენტარიზაციის მართვას, ამით შეამცირებთ ნარჩენებს.
  • შეკვეთის დონის კონტროლი დაეხმარება თქვენს სამზარეულო გუნდს დროის დაზოგვაში და ორგანიზაციული ეფექტურობის ზრდაში.
  • ფასების სია საშუალებას მოგცემთ მენიუში ცვლილებები უფრო მარტივად და ხშირად შეიტანოთ.
  • ხარჯების დეტალური ანალიზი მოგცემთ საშუალებას აირჩიოთ სწორი მომწოდებლები.
  • საბოლოოდ, კერძის ფასების სია დაგეხმარებათ თქვენი ბიზნესის მარკეტინგული სტრატეგიის ფოკუსირებაში.

როგორ ხდება ხარჯების შეფასება? ხარჯების შეფასება გულისხმობს ბარათის ან შაბლონის შექმნას, რომელშიც ვაკონტროლებთ კერძის ან სასმელის ხარჯებს.

ხარჯების შეფასების ძირითადი ფორმულა:

  • ინგრედიენტები: ინგრედიენტების სრული სია.
  • შეძენილი ერთეული: ინგრედიენტების შესყიდვის ერთეული.
  • შეძენის ერთეულის ფასი: ფასები თითო ერთეულზე.
  • მოსავლიანობა: დარჩენილი რაოდენობა გასუფთავების შემდეგ.
  • რეალური ერთეულის ღირებულება.
  • პორციის ზომა: რამდენი ინგრედიენტი შედის კერძში.
  • პორციის ხარჯი: პორციის ღირებულება.

სფეისემი მარტივად დაგითვლით ფასებს და მოგირგებთ კერძების კალკულაციას შესაბამის რაოდენობებს. გონივრული პროგრამის გამოყენებით მარტივად შეძლებთ აკონტროლოთ ხარჯები და გაზარდოთ თვქვენი რესტორნის მოგება.